"Μικρά κ' Περίεργα"

Οι επίορκοι της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση των ειδικών φρουρών που υπηρετούσαν στην Κρήτη και συνελήφθησαν από συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για μεταφορά παράνομων όπλων είναι πρόδηλο ότι έχει πολλαπλές διαστάσεις.

Είναι αρκετά πρώιμο να διατυπωθούν σαφή συμπεράσματα, αφού η υπόθεση είναι ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης. Ωστόσο, η έρευνα επιβάλλεται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που θα αποτυπώσουν το σύνολο των διαστάσεων.

Γιατί να επιλεγούν αστυνομικοί για να κάνουν, για λογαριασμό κυκλωμάτων, τη μεταφορά παράνομου οπλισμού; Η αρχική απάντηση είναι ότι, λόγω της θέσεως, δε θα προκαλούσαν υποψίες. Όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη και τριτεύουσας σημασίας.

Ο οπλισμός βρέθηκε στα χέρια τους κατά παραγγελία ή προέρχεται από κατασχεμένο οπλισμό;

Η επιλογή των "μεταφορέων" έγινε από εντολοδόχους της Αθήνας ή από εντολοδόχους της Κρήτης, οι οποίοι συνεργάζονται με τα κυκλώματα της Αθήνας;

Ποια η ενδεχόμενη σχέση ακόμη σε επίπεδο εργασίας - ίσως ως ιδιωτική φρουρά - κάποιων εκ των αστυνομικών, τώρα ή στο παρελθόν, σε επιχειρήσεις ή πρόσωπα σε Κρήτη και Αθήνα;

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αστυνομικοί, ανεξαρτήτως σε ποια υπηρεσία βρίσκονται, προσπαθούν να εξασφαλίσουν έξτρα εισόδημα, ως προσωπική ασφάλεια προσωπικοτήτων-στόχων.

Εφόσον αποδειχθεί και δικαστικά η εμπλοκή των αστυνομικών που συνελήφθησαν, θα είναι ή όχι μια σοβαρή ένδειξη ίσως και απόδειξη - ότι κάποιοι κρίκοι της ΕΛ.ΑΣ. συνδέονται με την αλυσίδα του υποκόσμου;

Μερικά μόνο από τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις, εάν βεβαίως η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θέλει πραγματικά να σπάσει στο σύνολό τους τούς επίορκους κρίκους της, είτε είναι μικροί, είτε είναι μεγαλύτεροι και με περισσότερα αστέρια.

ΧΚ

Σχόλια