"Μικρά κ' Περίεργα"

Πυριτιδαποθήκη στην πόρτα μας!

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, εδώ και μήνες βρίσκονται στην "καρδιά" του ενετικού λιμένα 5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες.

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει τουλάχιστον μια ταξιαρχία στρατού παραμένει αποθηκευμένο μέσα σε δύο κοντέινερ μπροστά από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και σε απόσταση αναπνοής από επισκέπτες, περιπατητές και λοιπούς χρήστες του ενετικού λιμένα.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη φωτογραφία, το ένα από τα δύο εμπορευματοκιβώτια κόκκινου χρώματος "υπερίπταται" πάνω από τα κεφάλια μας και μια ερυθρόλευκη ταινία - λες και πρόκειται για κάποια λακκούβα - υπάρχει για να μας υπενθυμίζει τον κίνδυνο. Όσο για τη φύλαξη;

Προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει καμία φρουρά για το βαρύ οπλισμό. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος δεν επαρκεί για τις ανάγκες της επιχειρησιακής καθημερινότητας. Απ' ό,τι μαθαίνω, ούτε οι δύο κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά είναι ικανές να ελέγξουν το χώρο στο σύνολό του.

Τελικώς η επιτυχία του Λιμενικού με την κατάσχεση του απίστευτου σε μέγεθος οπλισμού από το πλοίο "Haddat 1" οριοθετεί και την αποτυχία του συστήματος να τη διαχειριστεί μετέπειτα, εκθέτοντας το ίδιο το έργο και θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Είμαι βέβαιος ότι υπηρεσιακά θα δοθούν πλείστες όσες εξηγήσεις.

ΧΚ

Σχόλια