"Μικρά κ' Περίεργα"

Αετοί εναντίον drones!

Εκεί που πάει το πράγμα με την τεχνολογία, έχουμε αρχίσει να χάνουμε κατά το κοινώς ρηθέν την... μπάλα. Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα πάντα γύρω μας και μαζί βεβαίως οι συνήθειές μας είναι τρομακτική, και ο χρόνος που υπάρχει στη διάθεσή μας για να αφομοιώσουμε όλα εκείνα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας ελάχιστος.

 Αν σκεφτεί κανείς πώς ήταν η ζωή μας πριν από δέκα χρόνια και πώς έχει γίνει, έχει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς περάσαμε ξαφνικά το κατώφλι ενός μέλλοντος που είναι αδύνατον να το προλάβουμε. Έτσι ανάμεσα σε όλα έχουμε τώρα και τα drones. Και δη σε αυτούς τους δύσκολους, ύποπτους και επικίνδυνους καιρούς.

Πολύ σοβαρά, λοιπόν, έχει πάρει το θέμα από τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης πτήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών - γνωστών ως drones - ολόκληρος ο κόσμος και σιγά-σιγά θα συμβεί και σε εμάς αυτό. Η μια μετά την άλλη οι χώρες του πλανήτη κάνουν πιο αυστηρό το νομικό καθεστώς και αναζητούν λύσεις.

Την πιο έξυπνη, και όπως φαίνεται αποτελεσματική, φαίνεται ότι τη βρήκε, πάντως, η ολλανδική αστυνομία, η οποία εκπαιδεύει αετούς ώστε να πιάνουν στον αέρα τα drones και να τα... καταρρίπτουν με φυσικές μεθόδους! Και μη χειρότερα τελικά, δε νομίζετε;

Σ.Μ.

Σχόλια