"Μικρά κ' Περίεργα"

Επανακάμπτει;

Από την πολιτική του διαδικτύου στην οποία επιδίδεται με ιδιαίτερη ζέση, αξιοποιώντας τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαθαίνω πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επανακάμψει στον ενεργό και κυρίως πραγματικό πολιτικό στίβο, από τον οποίο αποτραβήχτηκε εν μέσω άνευ προηγουμένου πολιτικών αναταράξεων, με το επίκεντρο του "σεισμού" τότε να εντοπίζεται στη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Ηρακλειώτης πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για "επιστροφή", ακόμη κι όταν το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για εκείνον. Συνομιλητές του Γ. Βουλγαράκη, αναφερόμενοι σε όσα έχουν μεσολαβήσει από τότε, επισημαίνουν ότι κάθε μέρα που περνάει αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις, αφού βλέπει ότι και η πολιτική του επιβεβαιώνεται, αλλά και τα όσα του καταμαρτυρούσαν έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Αυτό που αναζητείται για την επανάκαμψη Βουλγαράκη είναι ο πολιτικός χρόνος αλλά και ο "χώρος".

Για το μεν πρώτο είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί ένας συνδυασμός κατάλληλων χρονικά γεγονότων που θα δημιουργήσουν και ένα "ασφαλές" πολιτικά περιβάλλον για την επιστροφή. Για το δε δεύτερο δε φαίνεται ότι υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Οι λίστες σε Α' και Β' Αθηνών για τους καλά γνωρίζοντες είναι ήδη κλειστές και πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να ξανανοίξουν, όταν η ηγεσία της Ν.Δ. το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν εσωκομματικές συγκρούσεις μπροστά στον αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Επομένως η επόμενη πιθανή - αν όχι μοναδική - διέξοδος για την είσοδο του Γ. Βουλγαράκη είναι η γενέτειρά του, δηλαδή το Ηράκλειο.

Σε αντίθεση με όσους πιστεύουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συναντούσε αντιδράσεις από το διαμορφωμένο τοπικά κλίμα, όσοι γνωρίζουν καλά να ερμηνεύουν τις κινήσεις επιβεβαιώνουν ότι, όχι απλά δε θα υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση, αλλά απεναντίας μπορεί και να στηριχτεί μια ενδεχόμενη απόφαση.

Σύντομα οι κινήσεις θα αποτυπώσουν και τις προθέσεις. Πάντως, Βουλγαράκη η οργάνωση της Ν.Δ. στο Ηράκλειο είτε έτσι είτε αλλιώς θα έχει. Τώρα εάν σχετίζεται η υποψηφιότητα του εξαδέλφου του πρώην υπουργού και πρόεδρου του Αστικού ΚΤΕΛ για την προεδρία της ΝΟΔΕ, θα κριθεί από τις εξελίξεις.

Χ.Κ

Σχόλια