default-image

Πολιτική αλά Google

Περίεργα
Πολιτική αλά Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στις επεξηγήσεις και τις διευκρινιστικές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για την καινοφανή θέση που διατύπωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ανάμεσα στους πρόσφυγες όσοι διαθέτουν 250.000 ευρώ και άνω ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα (δηλαδή αν έχουν λιγότερα δε θα μας ενδιαφέρει;), διαπιστώσαμε και το πώς σχεδιάζεται η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα όπως το προσφυγικό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μάρδας, σε μια από τις τελευταίες του επεξηγήσεις, μας ανακοίνωσε ότι η ιδέα των προσφύγων-επενδυτών, "γεννήθηκε" μέσα από μια πρόχειρη έρευνα στο Google! Με ανάρτηση του στο fb o κ. Μάρδας εξηγούσε ότι:

«Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών-προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα: Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές-πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη».

Μάλιστα ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρόταση ως πολιτική χαμηλής ταχύτητας και όχι πολιτικής αιχμής. Καταρχάς, αν κάτι είναι χαμηλό, αυτό προφανώς και είναι το επίπεδο πολιτικής που ασκούν κάποια από τα μέλη αυτής της κυβέρνησης και δε χάνουν την ευκαιρία να το αποδεικνύουν με ευθύτητα. Και δεύτερον, το γνωρίζαμε ότι η γνωστή μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου είναι ομολογουμένως μια τεράστια παγκόσμια δύναμη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε ότι κυβερνά και τη χώρα. Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Δεν ξέρω αν θα ήταν χρησιμότεροι, σίγουρα όμως θα είχαν περισσότερες καινοφανείς ιδέες ως ιδρυτές της Google... Αφήστε που δε θα μας κόστιζαν κιόλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News