default-image

Η Ευρώπη θρηνεί επιλεκτικά

Περίεργα
Η Ευρώπη θρηνεί επιλεκτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι Τούρκοι είναι φίλοι μας ή όχι, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά είτε στο Αιγαίο είτε πολύ περισσότερο εσχάτως με το προσφυγικό. Ωστόσο οι πολίτες της Τουρκίας έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν για το πώς η Δύση αντιλαμβάνεται το δικό τους πένθος, τις δικές τους τραγωδίες.

Η απάντησή τους έρχεται πάνω στο σκίτσο που έκανε το γύρο του κόσμου με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Μια απάντηση στους Γάλλους σκιτσογράφους, οι οποίοι, θέλοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Βέλγους, έμπλεξαν τις σημαίες των δύο χωρών θέλοντας να υπενθυμίσουν τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα που σκόρπισαν το θάνατο. Κάτι αντίστοιχο δεν έγινε για την Τουρκία, η οποία μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες χτυπήθηκε τέσσερις φορές.

Το έπραξαν οι ίδιοι οι Τούρκοι "πειράζοντας" το αρχικό σκίτσο και προσθέτοντας τη δική τους σημαία με τις ημερομηνίες των αντίστοιχων τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μια κίνηση αρκετή για να εκτεθούν τα υποτιθέμενα ευαίσθητα αντανακλαστικά της Ευρώπης, που αποδεικνύονται ιδιαιτέρως επιλεκτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News