default-image

Μια βόλτα στην παπα- Πέτρου Γαβαλά

Περίεργα
Μια βόλτα στην παπα- Πέτρου Γαβαλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας για παιδιά και γονείς, κατοίκους και διαβάτες, τέσσερα σχολεία - Νηπειαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο - οδόστρωμα κακής ποιότητας, και υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, συνθέτουν την καθημερινότητα της παπα-Πέτρου Γαβαλά στην περιοχή της Ηλιούπολης στο Ηράκλειο.

Ποιοι περνούν από κει κάθε ημέρα;

Βουλευτές, Δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι, Διαμερισματικοί, υπεύθυνοι υπηρεσιών και τεχνικοί, πρόεδροι και γραμματείς τοπικών συμβουλίων, πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Το να είναι όλοι γραμματείς και Φαρισαίοι αποκλείεται.

Εμφανίζονται ωστόσο μόνο σε γενικές συνελεύσεις λένε την άποψη τους, καταγράφουν τα προβλήματα, απευθύνονται στους αρμόδιους παράγοντες και μετά περιμένουν.

Τι θα πει ''τι; ''

Περιμένουν την παρέμβαση τους. Μόνο που αυτή έρχεται με την παροιμιώδη ταχύτητα της φράσης του ελληνικού κινηματογράφου: Έεεεερχεται …….

Να ήταν μόνο τα πεζοδρόμια

Πάνω λοιπόν που πας να μιλήσεις για το δρόμο , τα πεζοδρόμια, την ασφάλεια, θυμάσαι πόσο γρήγορα , ….. άλλοτε, έκαναν παρεμβάσεις για να φτιάξουν πολιτικά γραφεία προεκλογικά στην περιοχή, πόσο συχνά περνούσαν και μοίραζαν χειραψίες, εμφανίζονταν ως οι μεσσίες επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Πάνω λοιπόν που πας να μιλήσεις για το δρόμο , τα πεζοδρόμια, την ασφάλεια, σου ''σκάνε'' τόσα άλλα.

Αρκετοί γονείς μιλούν για προβλήματα στο Γυμνάσιο - Λύκειο και μια εδαφολογική μελέτη που εκκρεμεί.

Χώρους ασφυκτικά μικρούς στο νηπιαγωγείο κλουβί που νοίκιασαν και δασκάλους που τρέμουν τις ταχύτητες.

Μία κεραία κινητής τηλεφωνίας που προβληματίζει εντονότατα όχι γιατί υπάρχει, καθώς ο νόμος είναι σαφής κι αν ξεμυτίσει ο εισαγγελέας θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν αλλά γιατί σώπαιναν εδώ και πολύ καιρό αυτοί που ήξεραν και σήμερα ελέω οργής επικαλούνται και πάλι την οδό της ερώτησης - επερώτησης - εξέτασης - απάντησης - σύσκεψης - ένστασης κ.τ.λ.

Στο τελευταίο θα σας απαντούσα : ''Ούτε στη βουλή και με τόσους βουλευτάδες αυτή η κατάσταση''.

Προχωρώντας τη σκέψη αναρωτιέμαι που είναι οι διαμερισματικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, με τη φωνή, την πυγμή και το πείσμα.

Εκτός κι αν ………

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News