default-image

Οι δανειστές που μας αξίζουν...

Περίεργα
Οι δανειστές που μας αξίζουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουμε συνηθίσει να λέμε τα τελευταία χρόνια ότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Τελικά, όμως, φαίνεται πως κάθε λαός έχει και τους... δανειστές που του αξίζουν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η "Δράση", η οποία έχει θυμώσει πολύ με την αβάσταχτη ελαφρότητα της φορολογίας, η οποία καταπνίγει κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Θέση της "Δράσης" είναι πως η μόνη οδός για την ανάπτυξη είναι η μείωση των κρατικών δαπανών και όχι η αύξηση των κρατικών εσόδων. Αλλά δεν έχει την απαίτηση να το καταλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αυτό. Μπορεί να αντιληφθεί πως της είναι αδύνατο για ιδεολογικούς και άλλους λόγους. Από την τρόικα, όμως, η απαίτηση αυτή υπάρχει. Και η "Δράση" θεωρεί πως η τρόικα φέρει τεράστια ευθύνη, επειδή συνεχίζει να προτείνει ή να αποδέχεται αυξήσεις φόρων. Το κάνει αυτό, μάλιστα, ενώ πλέον περισσότεροι από τους μισούς φορολογούμενους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

Τόσο η "Δράση" όσο και η κοινή λογική διαφωνούν με την προοπτική αύξησης διαφόρων φόρων, αλλά και της μείωσης του έμμεσου αφορολόγητου ορίου. «Οι Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, ήδη υπερφορολογούνται, και μάλιστα, όπως έχει κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από σχετική προσφυγή της "Δράσης" αναφορικά με τη φορολόγηση ειδικά των ακινήτων, παρανόμως, με βάση ανύπαρκτες περιουσίες. Ταυτοχρόνως, οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος σε αντάλλαγμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι χείριστης ποιότητας - στην υγεία, στην παιδεία, στη δημόσια ασφάλεια, στην απονομή της Δικαιοσύνης. Συντηρούνται όμως χιλιάδες στους κομματικούς στρατούς»...

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News