default-image

Τυροκομικά... "μαιμού"

Περίεργα
Τυροκομικά... "μαιμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλές καταγγελίες, κοινού και παραγωγών, για κυκλοφορία "μαϊμούδων" τυροκομικών και γαλακτοκομικών ΠΟΠ προϊόντων καταγράφονται τελευταία. Πίσω από τις... "μαϊμουδιές" κρύβονται οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος και πλημμελείς έλεγχοι στην ελληνική αγορά.

Επιτήδειοι έχουν βρει τρόπο να "σπρώχνουν" ελληνοποιημένα και όχι αυθεντικά εγχώρια προϊόντα, καθώς η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενο και όχι ντόπιο γάλα. Μειώνουν έτσι το κόστος παραγωγής εις βάρος της ποιότητας. Επιπλέον παραπλανούν τους καταναλωτές, ενώ υπονομεύουν τη γνησιότητα και την ταυτότητα των εθνικών μας αυτών προϊόντων. Η υπονόμευση αφορά ουσιαστικά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και την προστιθέμενη αξία που προκύπτουν στις περιοχές της πατρίδας μας όπου παράγονται τα αντίστοιχα αυθεντικά.

Η πρακτική αυτή θίγει άμεσα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους, λες και οι άνθρωποι δεν έχουν ήδη αρκετά πράγματα να αντιπαλέψουν... Όλα αυτά επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, Αποστόλου, "γαλάζιοι" βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως υπογραμμίζει, παλιότερα οι έλεγχοι γίνονταν συστηματικά από την αρμόδια κρατική Αρχή και είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ωστόσο, την τελευταία περίοδο έχουν πέσει στην αντίληψη του βουλευτή έντονες διαμαρτυρίες για πλημμελείς ελέγχους στην εγχώρια αγορά και για ένταση αθέμιτων πρακτικών νόθευσης της παραγωγής και της αγοράς ακόμα και πιστοποιημένων ΠΟΠ ή ΠΓΕ ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Επειδή η Πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει τόσο τους παραγωγούς, όσο και τους καταναλωτές, να δημιουργεί συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και να προστατεύει τα ελληνικά προϊόντα ο υπουργός ερωτάται μεταξύ άλλων: Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών από τη νοθεία και τις παραπλανητικές ετικέτες γαλακτοκομικών προϊόντων που παραπληροφορούν ως προς το είδος, τον τόπο και τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης;

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News