"Μικρά κ' Περίεργα"

Μόνο ο φορολογούμενος έχει λεφτά!

Διατηρούνται οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις πρώην βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών και με το νέο ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στο πλαίσιο της "μεταρρύθμισης" του ασφαλιστικού συστήματος.

Η είδηση βγήκε από τα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου του τού ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης εξέφρασε την άποψη πως για συμβολικούς λόγους και προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι πρώτα τα δικά της μέλη μετέχουν στις νέες επώδυνες θυσίες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό οφείλει να καταργήσει τις διπλές και τριπλές συντάξεις των πρώην βουλευτών και τοπικών αρχόντων.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξήγησε ότι «την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στον έκτο χρόνο βασανιστικής πορείας στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, πρώτοι εμείς πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες. Πώς ζητάμε από τους άλλους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 έτη, όταν οι προ του 2012 βουλευτές συνταξιοδοτούνταν ακόμα και στα 45;».

Κάπου εκεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός εγκάλεσε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε να αποφευχθούν οι λαϊκισμοί (!), προσθέτοντας ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν στο χειρουργείο πρώην υπουργός που δεν έχει να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του.

«Ζητάτε να περικοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλει εισφορές», είπε ο κ. Κρεμαστινός, για να προσθέσει πως η ένωση πρώην βουλευτών δεν έχει χρήματα για να βοηθήσει το δοκιμαζόμενο πρώην υπουργό.

Είδατε; Δεν έχει χρήματα ο πρώην υπουργός... Δεν έχει χρήματα η ένωση πρώην βουλευτών... Δεν έχουν χρήματα τα ταμεία του κράτους... Τελικά, ο μόνος που πάντα έχει λεφτά σ' αυτόν τον τόπο είναι ο Έλληνας φορολογούμενος!

ΕΣΤ

Σχόλια