default-image

Θηλασμός: "Κλειδί" τα μαιευτήρια

Περίεργα
Θηλασμός: "Κλειδί" τα μαιευτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις συστάσεις για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό ολόκληρο το πρώτο έτος ζωής του βρέφους, στην Ελλάδα θηλάζει αποκλειστικά μόλις το 41% των νεογέννητων. Έξι μήνες μετά, το ποσοστό αποκλειστικού θηλασμού σχεδόν μηδενίζεται στο 0,9%. Αιτίες; Πολλές. Κάποιες γυναίκες δε μπορούν. Άλλες δε θέλουν. Ή ξεκινούν θέλοντας, αλλά στην πορεία βλέπουν ότι η δέσμευση είναι μεγάλη και αλλάζουν γνώμη...

Η απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, κάνει την πολιτεία να προσανατολίζεται στην ανάγκη θεσμοθέτησης μέτρων, δράσεων, προγραμμάτων. Μετάφραση; Θα φαγωθούν πάλι ένα σωρό λεφτά και αποτέλεσμα δε θα έχουμε. Το "κλειδί" για αντιστροφή της εικόνας είναι τα μαιευτήρια. Εκεί υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να θηλάσουν και δε βρίσκουν μια νοσοκόμα με υπομονή για να τους δείξει... Εκεί οι νέες μητέρες "ενημερώνονται" ότι "μόνο το δικό τους γάλα δεν είναι ικανό θρέψει το παιδί και σίγουρα θα χρειαστεί συμπλήρωμα". Εκεί υπάρχει έτοιμο, γρήγορο και δωρεάν "το συμπλήρωμα", το οποίο προωθείται συχνά με περίσια θέρμη.

Σημειώνεται πως στο διεθνή χώρο, τα ποσοστά αποκλειστικού μητρικού θηλασμού για τους 6 μήνες, κυμαίνονται από 22% στη Γερμανία, 12% στη Σουηδία και στις ΗΠΑ και 9,7% στην Αυστρία, μέχρι κάτω του 1% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News