default-image

"Εμπιστευτικά" δάνεια 230 εκ. ευρώ

Περίεργα
"Εμπιστευτικά" δάνεια 230 εκ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Χουντής, με ερώτησή του το Νοέμβριο καταδείκνυε, βάσει στοιχείων, ότι η Κομισιόν απέκρυψε γεγονότα κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και έκανε τα "στραβά μάτια" για τη διαγραφή του χρέους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα, όμως, με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, που υπάγονται απευθείας στον πρόεδρο κ. Σουλτς, αιτήθηκαν την απόσυρση της επίμαχης ερώτησης με το αιτιολογικό ότι «ο ρόλος της Κομισιόν δεν είναι... η δημόσια παροχή πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από μια τράπεζα, που έχει ανακεφαλαιωθεί με κρατική βοήθεια».

Επιπλέον, καλούσαν τον ευρωβουλευτή να αποσύρει το σχετικό ερώτημα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποβαλλόταν στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου για να αποφασίσει για το παραδεκτό ή όχι του ερωτήματος.

Ο Νίκος Χουντής αρνήθηκε να αποσύρει την ερώτησή του κι απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο Σουλτς. Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακόμα εξετάζει το παραδεκτό της ερώτησης.

Με αφορμή την καθυστέρηση αυτή, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σχολίασε: «Είναι απαράδεκτο, σε μια περίοδο αυστηρής λιτότητας και τεράστιας οικονομικής κρίσης, όπου το κύριο θέμα στην Ελλάδα είναι τα "κόκκινα" δάνεια, και χιλιάδες οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στους δρόμους λόγω αδυναμίας αποπληρωμής τους, να θεωρούνται "μεμονωμένα" και "εμπιστευτικά" δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αξίας περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος Σουλτς, 4 μήνες μετά την κατάθεση της ερώτησης, δεν έχει ακόμα αποφανθεί για το παραδεκτό της. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του Ε.Κ., παρά το φόρτο εργασίας του, έχει αναλάβει και το ρόλο "προστάτη" Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News