default-image

Να βλέπουμε και να διδασκόμαστε..!

Περίεργα
Να βλέπουμε και να διδασκόμαστε..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μετά να μην τρελαίνεσαι; Η Αίγυπτος σχεδιάζει την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου μουσείου στην Αλεξάνδρεια, αξίας κοντά 90 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του. Με την πρωτοποριακή κατασκευή του θα ξεδιπλώνει τη μαγεία της καταποντισμένης πια ιστορίας της πόλης, αφού οι χρονοταξιδιώτες θα βλέπουν από τους γυάλινους υποβρύχιους «εξώστες» του τα μνημεία και τα πάνω από 2.500 ευρήματα που βρίσκονται πια στο βυθό της Μεσογείου.

Φανταστείτε τι θα σημάνει αυτό για τον τουρισμό της πόλης και γενικά της Αιγύπτου. Βλέπετε, οι επισκέπτες πια έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, και ψάχνουν εναγωνίως καθετί το διαφορετικό. Τρέχοντας όταν το βρουν.

Εμείς φυσικά να τα βλέπουμε, αφού μετά το πρωτοποριακό Μουσείο της Ακρόπολης, δεν έχει γίνει τίποτε αντίστοιχο στη χώρα. Για τη δε Κρήτη, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Εδώ μέχρι να ανακαινιστεί και να ξανανοίξει τις πύλες του το παλιό Μουσείο Ηρακλείου πέρασε κοντά μια δεκαετία! Για μουσείο με τις αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στη θάλασσα δε ούτε λόγος. Εδώ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας ζητώντας να έρθουν εδώ και να εκτεθούν επιτέλους τα ευρήματα του ναυαγίου της "Τερέζας"...

Σ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News