default-image

΄΄Τα ανέκδοτα και η στήριξη των παραγωγών΄΄

Περίεργα
΄΄Τα ανέκδοτα και η στήριξη των παραγωγών΄΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο η διαρροή του σχεδίου από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης περί της παραχώρηση γης του Δημοσίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έναντι προνομιακού τιμήματος.

''Δεν έχουν καταφέρει διαχρονικά μέχρι σήμερα και κυρίως σήμερα να διασφαλίσουν το εισόδημα των παραγωγών, τους κυνηγούν ανελέητα και μιλούν για εισπρακτικά σχέδια απροκάλυπτα'' σχολιάζουν με αγανάκτηση οι παραγωγοί.

Η έντεχνη διαρροή με τους αγρότες στους δρόμους που ούτε επικοινωνιακά δεν μπορούν να τους διαχειριστούν αναφέρει ότι η ενοικίαση αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων έναντι μισθώματος θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες.

Μάλιστα αυτή θα στηρίζεται σε τρείς πυλώνες:

Εκχώρηση γεωργικών εκτάσεων με μακροχρόνια ενοικίαση.

Θα μπορούν να αποτελέσουν εγγυήσεις για χρηματοδότηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.

Επίτευξη λύσης με νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων.

Η καταγραφή των εκτάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταδεικνύουν κυριότητα σε:

Περισσότερα από 670.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων.

75.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Το υπουργείο λέει επίσης ότι προτεραιότητα στην ενοικίαση των αγροτικών εκτάσεων δίνεται σε οργανώσεις παραγωγών, σε κατ' επάγγελμα αγρότες και σε νέους αγρότες-ιδιώτες.

Οι βασικές υποχρεώσεις και προϋποθέσεις θα είναι η εκπαίδευση με ταχύρρυθμα σεμινάρια μέσω ΕΛΓΟ και ανώτατο όριο ηλικίας αγροτών και ιδιωτών.

Απαιτείται να προσθέσουμε στα παραπάνω τα εξής : Αν έχουν εξασφαλίσει την επιβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, πως έλυσαν το πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής, της φορολαίλαπας , της προώθησης των αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά, των κινήτρων για τους νέους αγρότες.

Με ποιες εγγυήσεις το υπουργείο που δεν μπορεί να κατανείμει τις επιδοτήσεις και να διαχειριστεί τις ενστάσεις , θα στηρίξει τους παραγωγούς και τους νέους αγρότες θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, καθώς στο σύνολο τους είναι απογοητευμένοι για αυτά που δεν κάνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News