default-image

Κρατούν τα "ηνία" της δίκης

Περίεργα
Κρατούν τα "ηνία" της δίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Χάινς Ρίχτερ στο πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται - και όχι άδικα ιστορική -  καθώς δοκιμάζει την εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα.

Κάθε συνεδρίαση προσελκύει έντονο κοινωνικό, επιστημονικό και νομικό ενδιαφέρον, γι αυτό και στην αίθουσα δεν πέφτει κυριολεκτικά καρφίτσα. Τις λεπτές ισορροπίες στην ακροαματική διαδικασία καταφέρνουν να κρατούν με εξαιρετικούς χειρισμούς τόσο ο Πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Α. Καργόπουλος όσο και ο Εισαγγελέας κ. Κασσωτάκης οι οποίοι δεν έχουν επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη διαδικασία, παρά τους υψηλούς τόνους που κρατούν οι δυο «αντιμαχόμενες» πλευρές.

Εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις προκαλεί η βαθιά γνώση που επιδεικνύουν και οι δυο δικαστικοί λειτουργοί τόσο πάνω στο περιεχόμενο της δικογραφίας όσο και για τα ιστορικά δεδομένα. Σε μια εποχή που η δικαιοσύνη σκιάζεται υπό τη βάσανο της γραφειοκρατίας και πολλών άλλων προβλημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις και δυσπιστία, υπάρχουν και παραδείγματα που μπορούν να την εξυψώσουν, όπως το συγκεκριμένο, το οποίο  δεν περνά απαρατήρητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News