"Μικρά κ' Περίεργα"

Η τρομο-πλακίτσα τους κόστισε ακριβά

Κάποιοι θεωρούν ότι η "τρομοϋστερία" των τελευταίων ημερών είναι... ευκαιρία για χαβαλέ. Κάπως έτσι την πάτησαν και δύο Έλληνες επιχειρηματίες, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν να... δοκιμάζουν την φιλοξενία των φυλακών της Δανίας, γιατί θέλησαν να κάνουν... πλάκα στο αεροδρόμιο!

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, όταν - σύμφωνα με το Associated Press - οι δύο άνδρες έδειχναν μια τσάντα και ο ένας είπε πως μέσα έχει εκρηκτικά, ενώ ο δεύτερος έλεγε στον φίλο του πως καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ωστόσο για κακή τους τύχη τον διάλογο άκουσε μια υπάλληλος του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης η οποία ειδοποίησε την αστυνομία.

Εν ριπή οφθαλμού η αστυνομία συνέλαβε τους δύο Έλληνες και τους οδήγησε στα κρατητήρια, ενώ άμεσα απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες από τον τερματικό σταθμό 2.

Μισή ώρα αργότερα και ενώ είχε προκληθεί καθυστέρηση 58 πτήσεων διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πλάκα, όμως οι δύο Έλληνες πλήρωσαν κάπως ακριβά τον ευχάριστο διάλογο τους.

Βεβαίως η... καφρίλα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο: ανάλογο περιστατικό είχαμε και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου οι δράστες δεν ήταν Έλληνες.

Γ.Ψ.

Σχόλια