"Μικρά κ' Περίεργα"

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ;

Ο "μεγάλος σηκωμός"

Μεγάλος είναι ο ξεσηκωμός των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας, με την Κρήτη να παίζει καθοριστικό ρόλο με τη σημερινή απόβαση, που αναμένεται να είναι εντυπωσιακή λόγω του μεγάλου αριθμού των Κρητικών που θα επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής.

Οι άλλοι...

Για να δούμε ποια θα είναι η συμμετοχή της υπόλοιπης Ελλάδας, γιατί από τα περυσινά γεγονότα έχει μείνει μια πικρία στους Κρητικούς, αφού ανέβηκαν στο Σύνταγμα και είδαν να έρχονται μόνο από την Άρτα αγρότες για να ενώσουν τις φωνές τους.

Πάντως, τώρα φαίνεται πως θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και από την υπόλοιπη χώρα.

Ο υπουργός...

Θα έλεγε κανείς πως ο Βαγγέλης Αποστόλου ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προσωπικές ευθύνες για την εξέγερση των αγροτών. Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να λέει άλλα τον Ιανουάριο, άλλα το Μάιο της μιας χρονιάς και να έρχεται την επόμενη χρονιά και να τα αλλάζει άρδην.

Οι "απαιτήσεις"

Και να έχει και την απαίτηση από τους αγροτοκτηνοτρόφους, μέσω των φορέων τους, να συμφωνήσουν μαζί του και να αποδεχτούν όλη αυτή την... "κωλοτούμπα". Μάλλον υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ Αποστόλου και αγροτικών φορέων της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα "παιχνιδάκια"

Έχασε το παιχνίδι των εντυπώσεων ο κ. Αποστόλου. Και ας τις είχε κερδίσει αρχικά, ερχόμενος στο Ηράκλειο, αλλά και υποδεχόμενος στο γραφείο του τους αγρότες, όσο χρησιμοποιούσε την ίδια γλώσσα με αυτούς, για να τους πείσει μάλιστα μέχρι πρόσφατα πως... «τα μνημόνια και η φορολόγηση με το 26% θα είναι η ταφόπλακα για τους αγρότες»...

...και το "αύριο"

Ήταν ή δεν ήταν δικά σας αυτά τα λόγια, κύριε υπουργέ; Ετοιμαστείτε τώρα να υποδεχτείτε αυτόν τον κόσμο, που δεν έχει πια σκοπό να σας ακούει αδιαμαρτύρητα και να μην αντιδρά, ώστε να ανατρέψει κάθε μέτρο που σκοτώνει το "αύριο" της υπαίθρου, δηλαδή το "αύριο" της ίδιας της Ελλάδας.

Χ.Π.

Σχόλια