default-image

"Μεταρρυθμίσεις" με λάθος σειρά...

Περίεργα
"Μεταρρυθμίσεις" με λάθος σειρά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, σ' αυτή τη χώρα το πρόβλημα δεν είναι ότι δε γίνονται μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις γίνονται. Απλά γίνονται με λάθος σειρά. Στην παιδεία, για παράδειγμα. Δεν υπάρχει υπουργός Παιδείας που να… σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει "μεταρρυθμίσει" τις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον μια φορά.

Κανονικά, όμως, πριν φτάσουμε στο σημείο να "μεταρρυθμίζουμε" τις εξετάσεις, θα έπρεπε να έχουμε "μεταρρυθμίσει" κατά σειρά το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Το ίδιο έχει συμβεί και με την αγορά εργασίας. Πήγαν και τη "μεταρρύθμισαν", έτσι ώστε να μειωθούν κατακόρυφα οι μισθοί. Δεν είχαν - ως όφειλαν - όμως νωρίτερα "μεταρρυθμίσει" την αγορά αγαθών, προκειμένου να πέσουν οι τιμές και να χτυπηθούν τα καρτέλ. Έτσι, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώνουν ακριβότερα την τροφή τους, ενώ τα εισοδήματά τους έχουν συρρικνωθεί.

Ακριβώς όπως και τα παιδιά μας καλούνται να διαγωνιστούν σε θέματα πανελλαδικών εξετάσεων στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν αν δεν έχουν πάει φροντιστήριο επί χρόνια!..

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News