default-image

ΕΟΠΥΥ: Τα παράλογα ενός κανονισμού...

Περίεργα
ΕΟΠΥΥ: Τα παράλογα ενός κανονισμού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τα επιδόματα τοκετού, που πρώτα έδωσε και εκ των υστέρων ζητάει πίσω ο ΕΟΠΥΥ, θυμηθήκαμε τα παράλογα του κανονισμού παροχών του Οργανισμού. Ο συγκεκριμένος κανονισμός από το 2012 προβλέπει επίδομα τοκετού μόνο για τις γυναίκες που γεννούν... «εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος».

Εάν αναρωτιέστε πού αλλού θα μπορούσε εν έτει 2012 να γεννήσει μια γυναίκα, αν όχι σε νοσηλευτικό ίδρυμα, προφανώς δεν έχετε μεγάλη φαντασία. Αυτό γιατί οι γυναίκες θα μπορούσαν να γεννούν στα χωράφια (όπως οι γιαγιάδες μας), στις πισίνες τους (όπως οι σταρ του κινηματογράφου) ή - γιατί όχι; - σε φάτνες (όπως η Παναγία).

Και φυσικά τα παράλογα δε σταματούν εδώ. Ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ προβλέπει: «Σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος καταβάλλεται, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση».

Τοκετός τριδύμων εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος... Αν δε το είχαμε γραπτώς, θα νομίζαμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα... Με εκείνα και με τ' άλλα, το επίδομα τοκετού κόπηκε απ' όλες τις γυναίκες, αντί να δίδεται σε όλες τις γυναίκες. Όλα αυτά στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας...

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News