default-image

"Δρόμοι Ζωής" του Κώστα Σημίτη

Πολιτισμός
"Δρόμοι Ζωής" του Κώστα Σημίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δρόμοι Ζωής» θα τιτλοφορείται το νέο συγγραφικό πόνημα του Κώστα Σημίτη, που θα κυκλοφορήσει, τον επόμενο μήνα από τις εκδόσεις Πόλις.

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφέρεται στην πορεία της χώρας, από τη γερμανική Κατοχή, τον Εμφύλιο Πόλεμο, την καχεκτική δημοκρατία και τη στρατιωτική δικτατορία ώς τη μεταπολίτευση και την εδραίωση της δημοκρατίας, φθάνοντας μέχρι την πρώτη φορά που εξελέγη πρωθυπουργός, το 1996.

Αυτό δεν είναι το πρώτο βιβλίο που υπογράφει ο Κώστας Σημίτης.

Μετά από την έξοδό του από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα, 1996-2004» (εκδόσεις Πόλις, 2005), στο οποίο ανάλυσε τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του και ακολούθως εξέθεσε τις απόψεις του για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2012 στο «Ο εκτροχιασμός» (εκδόσεις Πόλις, 2012).

Αυτή τη φορά, στόχος του είναι να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες της ιστορίας μέσα από την προσωπική του μαρτυρία και τα βιώματα και να συμβάλλει στην αναζήτηση για περισσότερη ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αυτονομία του πολίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News