"Μικρά κ' Περίεργα"

Για μία πολυπόθητη θέση

Η αγωνία κορυφώνεται για εκατοντάδες γονείς που περιμένουν να επανεξεταστούν οι αιτήσεις για μια πολυπόθητη θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου.

Οι υπεύθυνοι έχουν πει ότι τα αποτελέσματα από τη νέα φουρνιά των νηπίων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στα ΚΕΠΑ, θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, με την ανησυχία να κορυφώνεται μπροστά στο ενδεχόμενο τελικά κάποια από τα παιδιά να μην επιλεγούν τελικά στις πολυπόθητες νέες λίστες.

Και είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγωνία και το άγχος καθώς, μέχρι και σήμερα υπάρχουν αρκετοί γονείς που μην έχοντας άλλη επιλογή ή κάποιο άλλο άτομο να τους προσέχει το παιδί, παραμένουν στο σπίτι, απουσιάζοντας από την δουλειά τους είτε πληρώνουν σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για να απασχολούν προσωρινά τα πιτσιρίκια... και βέβαια για να τα πάνε σε κάποιο ιδιωτικό σταθμό ούτε λόγος... καθώς εκεί τα μηνιαία τροφεία είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά…

Ας ευχηθούμε να επιλεγούν όσα περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν καθώς συν τοις άλλοις η φιλοξενία ενός παιδιού σε παιδικό σταθμό βοηθάει και στη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίησή του.

Β.ΜΠ

Σχόλια