"Μικρά κ' Περίεργα"

Η δυστοπία για τα νιάτα

Νεαρή, στα 22 της φθινόπωρα, με όλη τη δροσιά της ζωής, μου δήλωνε απογοητευμένη από όλα και όλους εκτός του καλού της, εξηγώντας μου την συνειδητή της επιλογή να απέχει από τις εκλογές: "Πουθενά στον ορίζοντα ένα κόμμα-νετρόνιο για να "βομβαρδίσει" αυτόν τον πυρήνα, πετυχαίνοντας τη σχάση του, που θα βάλει "φωτιά σε όλο τον κάμπο".

Η κοινωνία σε κρίση: Πίστη στον άνθρωπο μηδενική, δυστοπία η ζωή. Απέχω και νομίζω ότι έχω κάθε λόγο να την κάνω τώρα που είμαι νέα από την Ελλάδα, μπας και βρω απαντήσεις σε άλλους τόπους".

Τόπο στα νιάτα θα έπρεπε να πω, αλλά σε ποιό τόπο; Ένας λόγος να μην την "κάνετε" νεαρή μου από τη χώρα, θα ήταν ο έρωτας. Αν και μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας.

Με το ζόρι. Ένας άλλος λόγος είναι οι άνθρωποί σας και οι φίλοι σας. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, αν ήμουν στην ηλικία σας, θα έφευγα.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε παγίδα. Δεν "αναπνέει" τίποτα, δεν γεννιέται τίποτα. Η χώρα γερνάει και σαπίζει. Οπότε, καλό δρόμο με πάθος όσο η ομορφιά της ηλικίας σας το επιτρέπει.

Γ.Σ.

Σχόλια