default-image

Δυστυχώς, δε γίναμε... Σικάγο

Περίεργα
Δυστυχώς, δε γίναμε... Σικάγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σικάγο γίναμε" έλεγε κάθε τόσο η γιαγιά μου όταν παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων "έπεφτε πάνω" σε βίαια εγκλήματα και "ξεκαθαρίσματα λογαριασμών". "Σικάγο γίναμε" έλεγε όταν μάθαινε πως βγήκαν όπλα, μαχαίρια και μαγκούρες σε μπαρ, καφετέριες και άλλους δημόσιους χώρους.

Όμως, δυστυχώς, η γιαγιά δεν έχει δίκιο! Δε γίναμε Σικάγο! Γιατί αν είχαμε γίνει Σικάγο, θα ήμασταν η πιο φιλόξενη περιοχή στον κόσμο για τις γυναίκες που αποφασίζουν ν' ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Το Σικάγο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πόλεις που φιλοξενούν το μεγαλύτερο αριθμό νεοφυών εταιρειών, οι οποίες έχουν συσταθεί από γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι startups, που φέρουν γυναικεία υπογραφή, αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των νεοφυών εταιρειών. Η Βοστόνη, η Silicon Valley και το Λος Άντζελες από τη 2η ως την 4η θέση στη σχετική κατάσταση, ενώ σχετικά καλές επιδόσεις έχουν το Μόντρεαλ του Καναδά, το Τελ Αβίβ, το Τορόντο, η Σιγκαπούρη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Μόσχα και η Κουάλα Λουμπούρ με 19%. Τι σε ποια θέση είναι η Ελλάδα; Ας το αφήσουμε καλύτερα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News