default-image

Πανελλαδικές: Ένας θεσμός, πολλές εξαιρέσεις...

Περίεργα
Πανελλαδικές: Ένας θεσμός, πολλές εξαιρέσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες υποψήφιους για τα ΑΕΙ, εισήχθησαν για μια ακόμη χρονιά οι υποψήφιοι μουσουλμανικής μειονότητας, παρά τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις υπουργών Παιδείας ότι το καθεστώς αυτό που είχε θεσπίσει ως υπουργός Παιδείας ο Γιώργος Παπανδρέου θα τερματιστεί.

Σύμφωνα με το e-sos, σε σύνολο περίπου 440 θέσεων εισαγωγής φοιτητών που μετρήθηκαν από τους συντάκτες, αυτοί που έλαβαν βαθμό πάνω από τη βάση δεν ξεπερνούσαν τους 50. Πρόκειται για το παγκόσμιο φαινόμενο υποψήφιοι να εισάγονται με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση του 10 σε υψηλόβαθμες σχολές, επειδή είναι μουσουλμάνοι.

Όπως επίσης πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο να υπάρχουν τόσες πολλές εξαιρέσεις, κατηγορίες και υποκατηγορίες στις πανελλαδικές εξετάσεις: Άλλη για τους πολύτεκνους, άλλη παλιότερα για τους τρίτεκνους, άλλη για τους δυσλεκτικούς, άλλη για τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, άλλη για τους παλιννοστούντες, άλλη για τους ομογενείς...

Και ξέρετε τι γίνεται... Πάντα υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις διατάξεις αυτές, με αποτέλεσμα να καταργείται τελικά στην πράξη η ισότητα μεταξύ των υποψηφίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News