"Μικρά κ' Περίεργα"

Όλο... καινοτομίες!

Φέτος έχουμε τις ηλεκτρονικές εγγραφές φοιτητών (επιτέλους!) που γλιτώνουν χρόνο και χρήμα σε χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι σίγουρα έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να στέκονται σε ουρές... Αν το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης δε διακοπεί (sic), του χρόνου προβλέπεται να υπάρξει άλλη μια καινοτομία στα Πανεπιστήμια.

Προβλέπεται, λέει, να γίνει σύζευξη των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας με το taxis και να ξέρει αμέσως ο κάθε φοιτητής τι δικαιούται σε σίτιση και φοιτητική στέγη, χωρίς να ταλαιπωρείται με γραφειοκρατία και συγκεντρώσεις δικαιολογητικών. Προβλέπεται δηλαδή μετά από ένα χρόνο να γίνει το αυτονόητο.

Εμείς, πάντως, θα προτείναμε η σύζευξη να γίνει ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Δεν πρόκειται δα και για καμία επανάσταση, αλλά για απλά πράγματα, που θα έπρεπε να έχουν προωθηθεί εδώ και χρόνια... Και πού ξέρετε; Ίσως αν όλα αυτά τα μικρά και τα απλά είχαν εγκαίρως προχωρήσει, χωρίς να παρουσιάζονται ωσαάν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να μην είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα.

ΕΣΤ

Σχόλια