default-image

Οι ψηφοφόροι του "ναι" το κλειδί των εκλογών

Περίεργα
Οι ψηφοφόροι του "ναι" το κλειδί των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν  ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ δεν είναι και τόσο μεγάλη, τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα το κλειδί των εκλογών δεν θα είναι η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΟΧΙ οι οποίοι εύλογα εμφανίζονται προς το παρόν αμήχανοι και απογοητευμένοι αλλά  οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ. 

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που η πρωτιά παίζεται, αρκετοί είναι εκείνοι που θα μπουν στον πειρασμό να αποδοκιμάσουν τον Αλέξη Τσίπρα ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία. Αν η κεντροδεξιά παράταξη κερδίσει το 70%-80% των ψηφοφόρων του ΝΑΙ, τότε δεν θα της χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να κερδίσει τις εκλογές με δεδομένο μάλιστα και το γεγονός ότι όσο το ντέρμπι μεταξύ των δυο κομμάτων θα συνεχίζεται, τόσο θα πιέζονται τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου καθώς αν δεν είναι σαφές το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, δύσκολα κάποιος θα προτιμήσει να ψηφίσει υπέρ του πιθανού μικρότερου εταίρου.

Προς το παρόν μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει και ένα ανέλπιστο δώρο στη ΝΔ. Τονίζοντας πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα πλην των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρώην πρωθυπουργός μας προσφέρει τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει έστω και με μια ψήφο τις εκλογές την άλλη μέρα η χώρα θα έχει κυβέρνηση

Nίκος Αντωνακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News