"Μικρά κ' Περίεργα"

Έχει γούστο...

Μοιάζει "ακραίο" με δεδομένο το ρόλο του και τη συμβολή του ηγετικά στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και τη Λαϊκή Ενότητα. Μιλάμε για τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, που εφόσον τεθεί επικεφαλής, όπως αναμένεται, του ψηφοδελτίου στο Ηράκλειο, είναι πολύ πιθανόν να είναι και βουλευτής εκ νέου.

Όμως κάποιοι συζητούν και ένα άλλο ενδεχόμενο: Ο Μιχάλης να μην είναι υποψήφιος, αλλά να αναλάβει κάτι σαν γραμματέας πανελλαδικά του μετωπικού σχήματος της ΛΑ.Ε. Η κίνηση αυτή, εκτιμούν κάποιοι και τοπικά, θα ξεμπλόκαρε διεργασίες και επιπλέον κόσμο, που ναι μεν δε θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνει όμως στον Μιχάλη στα κατά καιρούς ψηφοδέλτια μία προσωποκεντρική λογική και το σκέφτεται για τη ΛΑ.Ε. (αυτό βεβαίως καλλιεργείται κυρίως από τους παραμένοντες στο ΣΥΡΙΖΑ).

Όμως το "ακραίο" μπορεί να γίνει πιο "υπαρκτό" αν ισχύσει η υπόθεση εργασίας όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει πολιτική κίνηση και την ακολουθήσουν βουλευτές όπως η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ήδη χθες γραπτώς δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται με τη Λαϊκή Ενότητα. Σε αυτή την περίπτωση, με δεδομένο ότι η Ζωή αναμένεται να συνεργαστεί εκλογικά ομοίως με τη ΛΑΕ, η πιθανότητα η Βαλαβάνη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Ηράκλειο θεωρείται και ως κίνηση ευρύτερης απήχησης από τα όρια της πάλαι ποτέ Αριστερής Πλατφόρμας, κάτι που θα έβλεπε με καλό μάτι και η κίνηση Αλαβάνου (άλλοτε βουλευτής στο Ηράκλειο ως πρόεδρος του Συνασπισμού) που ήταν και ο άνθρωπος που έφερε τη Βαλαβάνη στο Συνασπισμό μετά την αποχώρηση της από το ΚΚΕ, το 1989, και την αδρανοποίηση της για κάποια χρόνια. Όλα αυτά όμως θα προϋπέθεταν τη συναίνεση του Μιχάλη, που, κακά τα ψέματα, είναι ο συνεκτικός και αποφασιστικός ιδεολογικά κρίκος της ΛΑ.Ε. στην Κρήτη.

Γ.Σ.

Σχόλια