"Μικρά κ' Περίεργα"

Παιχνίδια τέλος...

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από χρόνια βερμπαλισμού, που ακούγονται και γίνονται ουσιαστικά πράγματα γύρω από την υπόθεση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Κρήτης στο Καστέλι.

Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας που στην τηλεοπτική του συνέντευξη, την τελευταία ως πρωθυπουργός προ των εκλογών, ως μοναδικό παράδειγμα επενδύσεων και συμμετοχής του Δημοσίου με 51% έφερε το νέο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνονταν στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, φωτογραφίζοντας προχωρημένες συζητήσεις με υπαρκτούς επενδυτές και μάλιστα προφανώς Γερμανούς. Από την άλλη τα 26 ΦΕΚ που βγήκαν για απαλλοτριώσεις στην περιοχή, δεσμεύοντάς την πια και με ένα κονδύλι άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Με δεδομένο ότι το αεροδρόμιο τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δημοπρατηθεί, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, ανεξαρτήτως νικητή των εκλογών, όλοι πλέον είναι δεσμευμένοι στη υπόθεση και δε θα αποδειχτεί για μία φορά ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα. Επιπλέον αυτή τη φορά, για όσους δεν κατάλαβαν, τα ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων δεσμεύουν μία ολόκληρη περιοχή, όπου εκτός από καλλιέργειες θα "φαγωθούν" μέχρι και βουνά, οπότε αν αποδειχτεί "φούσκα" για μία φορά ακόμη, με δεδομένο πλέον τη δέσμευση της περιοχής, αν αυτό αποδειχθεί ότι γίνεται για το απόλυτο τίποτα, τότε οι αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και Αρχών της περιοχής, ίσως, σε όσους τυχόν θελήσουν απλά να "παίξουν" με το θέμα, να τους κάνουν να τρίβουν τα μάτια τους, και όχι μόνο.

Γ.Σ.

Σχόλια