default-image

Ο Κοτσακάς στο Ηράκλειο

Περίεργα
Ο Κοτσακάς στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ άλλοι φεύγουν, άλλοι αδρανοποιούνται, άλλοι μπαίνουν μόλις τώρα και η λεγόμενη "σοσιαλιστική τάση" (με ρίζες στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ κυρίως), όχι απλά διευρύνεται, αλλά ανοίγει τη βεντάλια της περαιτέρω σε μία προσπάθεια να στηρίξει το εγχείρημα, μετά την αποχώρηση και της "Αριστερής Πλατφόρμας", για διεύρυνση και αλλαγή αφηγήματος και ιδεολογικής βάσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Ηράκλειο για παράδειγμα, με τα εξόχως υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα, μετά την αποχώρηση Κριτσωτάκη για τη Λαϊκή Ενότητα, οι δύο εναπομείναντες βουλευτές, αν και με χρονική διαφορά (και όχι μόνο) προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται από την ίδια πολιτική δεξαμενή, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

Η ίδια η σύσταση της εκλογικής βάσης είναι επίσης στην πλειοψηφία της άλλοτε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που σταδιακά, και κυρίως μετά το 2010, απομακρύνθηκαν μάλλον οριστικά από αυτό.

Υπό αυτή την έννοια, η κάθοδος την άλλη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο για σύσκεψη-συζήτηση με πρόσωπα και στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά συντάσσονται πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ, του Αντώνη Κοτσακά, μόνο τυχαία που δεν είναι.

Ο άλλοτε οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Ε.Γ. επί Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην βουλευτής και υπουργός, από το 2011 έχει διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ και από τις εκλογές του 2012 μετέχει ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ με απευθείας σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μαζί του θα είναι και ένα ακόμη πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Ηρακλειώτης Νικήτας Μπαριτάκης, άλλοτε ανώτατο στέλεχος του ΟΤΕ, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποκαλύψεις για τις "χαριστικές συμβάσεις" σε γερμανικούς κολοσσούς επί Βουρλούμη. Ο τελευταίος δεν αποκλείεται στο τέλος να προκύψει και ως υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, αν και ο σκοπός της καθόδου είναι η οργανωτική και ιδεολογική σύσφιγξη στελεχών και προσώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ως συγκροτημένη τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News