default-image

Κάποιοι εξαιρούνται και... ευνοούνται

Περίεργα
Κάποιοι εξαιρούνται και... ευνοούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσοίωνα στοιχεία από τις εγγραφές στα φροντιστήρια υπάρχουν στην Κρήτη. Όπως αναφέρουν φροντιστηριούχοι, ενώ τέτοιο καιρό πέρυσι ελάμβαναν τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους για εγγραφές, φέτος λαμβάνουν μόνο τηλεφωνήματα από αγωνιούντες για το ΦΠΑ.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν πως τους είναι αδύνατο να απορροφήσουν όλη αυτήν την αύξηση και εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν φροντιστήρια τα οποία θα οδηγηθούν στο κλείσιμο εξαιτίας του αυξημένου ΦΠΑ στο 23%.

Στο μεταξύ, κάποιοι οδηγούνται στο λουκέτο, κάποιοι άλλοι εξαιρούνται και... ευνοούνται. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, υπάρχει «σκανδαλώδης εξαίρεση των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων από το 23% ΦΠΑ που θα επιβληθεί στα πιο μικρά και μεσαία ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Μεγάλα ιδιωτικά σχολεία με δυσθεώρητα δίδακτρα που απευθύνονται στους γόνους της οικονομικής ελίτ της χώρας ευνοούνται εξαιτίας ειδικών προϋποθέσεων».

Η ΟΙΕΛΕ έχει καταγγείλει το σκάνδαλο προς τους αρμόδιους υπουργούς της παραιτηθείσας κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά προφανώς δεν είχαν προλάβει να κάνουν κάτι. Προφανώς, αν δεν προλάβουν και οι επόμενοι, θα βρεθούμε μπροστά στο παράδοξο φαινόμενο να πληρώνει 23% ΦΠΑ για τα Αγγλικά του παιδιού του μεροκαματιάρης και να πληρώνει πολύ λιγότερο ο μεγαλοαστός που θα στείλει το παιδί του π.χ. στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας ή στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής ή στο Καναδικό Λύκειο της Ελλάδας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News