default-image

Το "ρίχνουν έξω" ακόμη οι Ηρακλειώτες

Ηράκλειο
Το "ρίχνουν έξω" ακόμη οι Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις δυσκολίες των καιρών, τα capital controls και τις υψηλές θερμοκρασίες, το ενδιαφέρον των Κρητικών για τη διασκέδαση παραμένει αμείωτο. Τα σενάρια των εκλογών και οι πολιτικές εξελίξεις αποδείχτηκαν ανίκανα να φοβίσουν τους Ηρακλειώτες, που ούτε λίγο ούτε πολύ... το έχουν πιάσει το νόημα.

«Η φτώχια θέλει καλοπέραση» λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό το κάνει πράξη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι κάθε βράδυ της εβδομάδας επιλέγουν κάποιο τραπεζάκι, ως επί το πλείστον στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, με σκοπό να ακούσουν ωραία μουσική, να χαλαρώσουν μαζί με τις παρέες τους και να απολαύσουν το κρασάκι ή το ουζάκι τους που συνοδεύεται από λαχταριστούς μεζέδες.

Χαρακτηριστικός δρόμος αυτής της καθημερινής και βραδινής εξόδου είναι η οδός Καγιαμπή, κοντά στον Άγιο Μηνά, όπου έχουν τη βάση τους δεκάδες μεζεδοπωλεία και εστιατόρια. Στα συγκεκριμένα μαγαζιά επικρατεί το αδιαχώρητο, κυρίως τα σαββατοκύριακα, αφού σε αυτό το σημείο ο συνδυασμός μουσικής, φαγητού και ωραίου χώρου είναι εμφανής.

Ωστόσο και τα καταστήματα στην κρήνη του Μοροζίνι, στα κοινά μας Λιοντάρια, δε μένουν άδεια. Ταχυφαγεία και καφετέριες γεμίζουν από κόσμο, τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες. Οι οδοί Κοραή και Μιλάτου, χάρη στα καταστήματα που λειτουργούν στο σημείο, σπάνια παραμένουν άδειες.

Η ψυχαγωγία για τον Έλληνα ήταν πάντα χαρακτηριστικό του, πόσω δε μάλλον για τους Κρητικούς.  Όσοι φόροι λοιπόν και αν μπουν, όσο και αν η θερμοκρασία ανέβει, ένα είναι το σίγουρο σε τούτο το νησί: ξέρουμε από καλοπέραση και αυτό δε θα μας το πάρουν ποτέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News