"Μικρά κ' Περίεργα"

Καλλιεργεί τα οπωροκηπευτικά του στην κοίτη του Ξεροπόταμου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε ως χώρα αποφάσισαν να το... ρίξουν στην κηπουρική. Η κηπουρική κατ' οίκον, λοιπόν, κερδίζει διαρκώς έδαφος, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης, ασφυκτικής για πολλούς, οικονομικής κατάστασης, που δημιουργεί την ανάγκη αναζήτησης δημιουργικών διεξόδων.

Φωτεινό παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί ένας Ηρακλειώτης. Ο συγκεκριμένος κύριος βέβαια, εκτός από παράδειγμα, αποτελεί και εξαίρεση από τους υπόλοιπους ερασιτέχνες κηπουρούς της εποχής μας, καθώς αποφάσισε να φυτέψει το δικό του... μποστάνι όχι στον κήπο του αλλά στον Ξεροπόταμο Ηρακλείου.

Όποιος περάσει λοιπόν από τον Ξεροπόταμο, στο ύψος του δρόμου που οδηγεί προς Γάζι, σίγουρα θα παρατηρήσει το συγκεκριμένο μποστάνι. Ο Ηρακλειώτης τα τελευταία χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, φυτεύοντας διάφορα οπωροκηπευτικά στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού.

Αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο τυπικά επιτρέπεται ή όχι η συγκεκριμένη κίνηση, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Ότι όποιος θέλει να ζήσει την οικογένειά του, πάντα βρίσκει λύσεις. Όπως ο πρωταγωνιστής του σημερινού ρεπορτάζ, που κόντρα στην οικονομική κρίση δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια...

Μ.Σ.

Σχόλια