default-image

Στα όπλα, γυναίκες (!)

Περίεργα
Στα όπλα, γυναίκες (!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νορβηγία έγινε η πρωτοπόρος (στην Ευρώπη). Ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας υποχρεούται ήδη σε στρατιωτική θητεία. Εδώ ανέκαθεν ταυτίζονταν οι έννοιες «άντρας» και «στρατός».

Ορθή η χρήση παρελθοντικού χρόνου. Εν έτει 2015, η Ελλάδα αποκηρύσσει τα στρατιωτικά στερεότυπα και με σχέδιο του αρμόδιου υπουργείου οι γυναίκες γίνονται ευπρόσδεκτες στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων.

Οι κυβερνώντες κρατούν ήδη στα χέρια τους την κατάρτιση ενός νέου προγράμματος εθελοντικής κατάρτισης γυναικών στο στρατό.

Υποχρεωτικά, είπαμε...

Η ανακοίνωση τέτοιας καινοτομίας δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον ελληνικό λαό: άντρες και γυναίκες. Μιλώντας για συγκίνηση, ας την ερμηνεύσουμε με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο. Κάπως έτσι, απολαύσαμε κάθε ανθρώπινη αντίδραση να αποτυπώνεται στα κοινωνικά δίκτυα. Εκρήξεις χιούμορ, ηθελημένες ή όχι (αν με ρωτάτε, θα ψήφιζα το δεύτερο).

Θα κλέψουμε με θαυμασμό κάποια δείγματα, στέλνοντας τις ευχαριστίες μας σε κάθε ανώνυμο ατακαδόρο. Είναι, αλήθεια, τόσο επικίνδυνα τα πράγματα;

Κυριολεκτικά...

«Το τρίπτυχο απαντήσεων "ΜΑΛΙΣΤΑ - ΟΧΙ - ΔΙΑΤΑΞΤΕ" θα αντικατασταθεί με το "ΙΣΩΣ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΣ". #gynaikes_sto_strato».

Πολύ μεγαλύτερο, άλλως ειπείν, το φάσμα των επιλογών.

«Ένα "πρέπει να μιλήσουμε" να πούμε στον εχθρό και θα εξαφανιστεί. Ούτε όπλα, ούτε τίποτα. #gynaikes_sto_strato».

Έχουν θεσπιστεί φράσεις διπλωματίας με λόγια σύντομα και απλά.

«Να προτάξουμε τα στήθη μας για την πατρίδα #gynaikes_sto_strato».

Επιτέλους, ώρα για να βρει η φράση την κυριολεκτική της ενσάρκωση.

Μ. Γ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News