"Μικρά κ' Περίεργα"

Τι νόημα έχουν τρεις ξερές προτάσεις;

Έπειτα από μήνες σιωπής και μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πολυσυζητημένου φεστιβάλ στα χρώματα του ουράνιου τόξου ο δήμος Ηρακλείου τοποθετείται για πρώτη φορά με μία σύντομη ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ηρακλείου δεν είναι ομοφοβικός και σέβεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Το "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας" ζήτησε προ μηνών την άδεια για τη χρήση ενός δημοτικού χώρου και πριν του παρασχεθεί αυτή ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του. Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ανάμειξη στις επικείμενες εκδηλώσεις».

Και τελικά θα γίνει ή δε θα γίνει; Αν δεν ξέραμε θα "ψαχνόμαστε" να λύσουμε το γρίφο. Αυτή η ανακοίνωση χρονικά θα ταίριαζε κάπου εκεί στον Μάρτιο όταν η ομάδα που διοργανώνει το πρώτο για την Κρήτη Gay Pride, πριν κλειδώσει η "συμφωνία" για την παραχώρηση του πάρκου Γεωργιάδη, όπως επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο, ανεπίσημα τότε και επίσημα τώρα η δημοτική Αρχή, αλλά αφού πρωτίστως είχαν γίνει οι πρώτες επαφές με τη Λότζια, έσπευσε να προχωρήσει σε "πρόωρες" δήθεν ανακοινώσεις που τελικά ωστόσο επιβεβαιώθηκαν.

Τώρα στην ουσία των πραγμάτων. Το φεστιβάλ θα γίνει. Κι αφού θα γίνει, η ανακοίνωση του Δήμου γιατί δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην παραχώρηση του πάρκου Γεωργιάδη και "παίζει" μάλλον φοβικά με τις λέξεις; Τι νόημα έχουν τρεις ξερές προτάσεις, με μια τοποθέτηση αναμενομένη, μια διαπίστωση άκαιρη και κι ένα "ξεκαθάρισμα" που περισσότερο θολώνει και πάλι τα νερά…

Στ.Τ.

Σχόλια