"Μικρά κ' Περίεργα"

Διόρθωση στρεβλώσεων: Με καμία κυβέρνηση...

Μεγάλη γάτα αποδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουχες πολιτικές εξελίξεις, βρήκε τρόπο να τα ρίξει και στη νυν, αλλά και στην πρώην κυβέρνηση. Πώς το πέτυχε αυτό; Απλά. Αναφερόμενος στην κοροϊδία του ενιαίου μισθολογίου.

Ο ίδιος, λέει, ως υπουργός είχε εντοπίσει, επισημάνει και κοστολογήσει σημαντικές στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο. Όταν όμως είχε προσπαθήσει να τις διορθώσει δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της δικής του κυβέρνησης για να προχωρήσει.

Έτσι, ουσιαστικά, δεν αφήνει έκθετο μόνο τον κ. Τσίπρα, που δεν εφαρμόζει ένα πραγματικά ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και οι δύο θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια μόνο και μόνο από διορθώσεις στρεβλώσεων, όχι από μείωση μισθών.

«Προφανώς κάποιοι μισθοί θα μειωθούν, αλλά γιατί να ανεχόμαστε σήμερα να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι να παίρνουν 800 και 1.000 ευρώ παραπάνω από άλλους δημόσιους υπαλλήλους, κάνοντας την ίδια δουλειά;», αναρωτιέται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς πάλι το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι άλλο: Διόρθωση στρεβλώσεων στο Ελληνικό Δημόσιο; Με καμία κυβέρνηση...

ΕΣΤ

Σχόλια