"Μικρά κ' Περίεργα"

Σπασμένα μάρμαρα, "σπασμένη" αξιοπρέπεια...

Μεγάλη προσβολή ένιωσε ο πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Μιχάλης Περάκης, όταν είδε τουρίστες να φωτογραφίζουν τα σπασμένα μάρμαρα του μνημείου του Βιτσέντζου Κορνάρου. Για το λόγο αυτό κάνει έκκληση στους αρμόδιους για την αποκατάσταση του μνημείου, αλλά και της "σπασμένης αξιοπρέπειας" της πόλης της Σητείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Περάκης, «αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κι εγώ, όπως όλοι μας. Ωστόσο προ ημερών το πρωί έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού που μας προσβάλλει όλους κατάφωρα σαν πολίτες της φιλόξενης Σητείας.

Οι τουρίστες που βλέπετε στη φωτογραφία φωτογράφιζαν τα σπασμένα μάρμαρα του μνημείου του Βιτσέντζου Κορνάρου στην πλατεία.

Κάνω έκκληση στο Δήμο Σητείας, στον ΟΑΣ αλλά και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ΕΤΑΜ του συντοπίτη μας κυρίου Δρακωνάκη να βρουν τρόπο από τα 147.600 ευρώ που θα διατεθούν για τα τρία συνέδρια Ανάδειξης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, να εξασφαλίσουν τα υλικά και το μεροκάματο ενός εργάτη, ώστε να αποκατασταθεί η "σπασμένη" μας αξιοπρέπεια ως πόλη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση διαθέτω ως πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης το εισιτήριό μου για την εκδρομή στα Ανώγεια και τις Αρχάνες στο τέλος του μήνα, ώστε να βρεθεί κάποιος μαρμαροτεχνίτης και να βοηθήσει να επανέλθει κάπως το μνημείο αυτό στην αρχική του μορφή».

Για την αντιγραφή

ΕΣΤ

Σχόλια