"Μικρά κ' Περίεργα"

Καταγγελία για την Κονδυλάκη

Έξω από το σχολικό συγκρότημα της οδού Κονδυλάκη υπάρχει ένα πάρκινγκ που χωράει 8-9 αυτοκίνητα και βρίσκεται στο πλάι του διδακτηρίου. Πέρυσι, σύμφωνα με τους περιοίκους, «ο Σύλλογος Καθηγητών "φύτεψε" κολονάκια, έβαλε αλυσίδες και ταμπέλες που δήλωναν ότι τους ανήκει ο χώρος και το μετέτρεψαν σε ευρύχωρο πάρκινγκ 4 αυτοκίνητων.

Παρκάρουν, λοιπόν, τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και μετά μένει κλειδωμένο τα απογεύματα, την νύχτα, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Επίσης μένει κλειστό 15 μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα, καθώς και 3 μήνες το καλοκαίρι, σε μια περιοχή με τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης».

Αυτό που προκαλεί ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι πως, όταν οι καθηγητές βρίσκουν άλλη θέση στάθμευσης στη γειτονιά, που να έχει σκιά, παρκάρουν σ' αυτήν, με αποτέλεσμα το δικό τους πάρκινγκ να μένει άδειο και οι περίοικοι να ταλαιπωρούνται.

Έτσι, απευθύνθηκαν στη "Ν.Κ." και μέσω αυτής στο Δήμο Ηρακλείου, τον οποίο καλούν να πάρουν θέση. Αυτό το πάρκινγκ σε ποιον ανήκει; Μόνο στο προσωπικό του σχολείου ή σε όλους; Μπορεί να γίνει κάτι θεσμικά ή θα πρέπει να αναλάβουν δράση μόνοι τους οι ίδιοι οι πολίτες που έχουν το πρόβλημα;

Α.Χ.

Σχόλια