"Μικρά κ' Περίεργα"

Πατρότητα καινοτομίας...

Το infokiosk είναι μία καινοτομία του Δήμου Ηρακλείου που στεγάζεται στο ισόγειο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και παρέχει με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, πληροφόρηση για την ιστορία, τη ζωή και τα αξιοθέατα του Ηρακλείου στους Ηρακλειώτες,  και στους  επισκέπτες.


Το έργο το σχεδίασε, το ενέταξε σε πρόγραμμα, το δημοπρατησε και το υλοποίησε η Δημοτική Αρχή  επί των ημερών του Γιάννη Κουράκη, η οποία για όσους σήμερα προσποιούνται οτι δεν θυμούνται,  το έδωσε και  σε χρήση, πριν παραδόσει την εξουσία στη νέα Δημοτική Αρχή του Βασίλη Λαμπρινού. Είδα , η αλήθεια είναι αρχικά με απορία, πως πριν  λίγες μέρες η νέα Δημοτική Αρχή, εγκαινίασε ξανά το έργο(!).


Αυτό βέβαια δεν είναι και  "προς θανάτου", αρκεί να ομολογείται δημόσια και βέβαια κάποια στιγμή, αυτό κι αν θα είναι είδηση ,  να εγκαινιάσεις  και δικά σου έργα και όχι μόνο εκείνα που πραγματοποιήθηκαν.


Γιατί στο Ηράκλειο,  εδώ που τα λέμε, καινούργιο έργο από τη νέα Δημοτική Αρχή δεν έχουμε δει για την ώρα , αν και κοντεύει χρόνος από την ανάληψη   των καθηκόντων της. Μόνο διαχείριση βλέπουμε αλλά και για αυτή "έριδες" πολλές και εσωτερικές και στους δημότες .

Δεν θα είμαι μίζερος όμως, κόπωση από τώρα αποκλείεται, ας πούμε μία αδράνεια προς ηρεμία , πριν ξεσπάσει "καταιγίδα δημιουργίας" , με την ελπίδα να μην διατυπώνω απλά ευχή

Και μία υπόμνηση: Δήμος Ηρακλείου , δεν είναι μόνο ο κεντρικός αστικός ιστός , μπορεί έτσι να νοιώθουν αρκετοί διοικούντες, αλλά ανατολικά , δυτικά, νότια προάστεια και χωριά είναι και αυτά ο Δήμος μας και ιδίως σε συνθήκες δεινής οικονομικής κρίσης , αυτές οι περιοχές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να νοιώσουν οτι είναι και Δήμος τους.

Γ.Σ.

Σχόλια