default-image

Η Μέρκελ συζητά για παραχωρήσεις στην χώρα μας…

Περίεργα
Η Μέρκελ συζητά για παραχωρήσεις στην χώρα μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να τσακίσουν επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα κόλπα για την επιβολή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα εξουθενώνει το λαό άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, έχουν βάλει στόχο οι δανειστές μας, προπαγανδίζοντας δεξιά και αριστερά ότι η Ελλάδα μας κούρασε και επιτέλους πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα.

Την ίδια ώρα η καγκελάριος φαίνεται έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ λόγω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές επιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι ο Σόιμπλε προκρίνει την επιλογή του Grexit, λέει το Bloomberg.

Επιδιώκει μάλιστα μια ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή, αλλά πολλοί από τους 311 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και τον Βαυαρών Χριστιανοσοσιαλιστών αδιαφορούν για εμάς και θέλουν η συζήτηση αυτή να ανοίξει μετά το καλοκαίρι - αφού κλείνει η Βουλή - για να αποφασίσουν

Στη γραμμή Μερκελ τάσσεται και ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ , εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων στη Γερμανία και με μεγάλη επιρροή στο Βερολίνο ο οποίος πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει διαγραφή του ελληνικού χρέους αλλά και ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί περισσότερη από την μισή (!) υποτιθέμενη οικονομική «βοήθεια» των 240 δισ. ευρώ που «δόθηκε» (υποχρεώθηκε να λάβει) η Ελλάδα από τους δανειστές.

Ο Μ. Φράτσερ εκφράζει δε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική γι αυτό, αν όχι αμέσως αργότερα, όταν θα διαπιστωθεί ότι το βάρος του χρέους είναι απλώς πολύ μεγάλο.

Όλα αυτά λέγονται και γίνονται την στιγμή που βγαίνουν δειλά δειλά επίσημες επιστημονικές σοβαρές μελέτες που λένε ότι η χώρα μας, ύστερα από συγκροτημένη έξοδο μας από το ευρώ… θα έχει μείωση της ανεργίας κάτω του 10% και αύξηση των εισοδημάτων κατά 20-30%!!!

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News