"Μικρά κ' Περίεργα"

Εικόνες ντροπής στα Ενετικά Τείχη

Στο ίδιο "άθλιο" έργο θεατές για μία ακόμη φορά περαστικοί και τουρίστες που θελήσουν να περπατήσουν στα ενετικά τείχη επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Η εικόνα ανεβαίνοντας τα σκαλιά με κατεύθυνση τα τείχη παραπέμπει σε σκουπιδότοπο με την εγκατάλειψη να πρωταγωνιστεί.

Για να περάσεις από το συγκεκριμένο σημείο είτε πρέπει να προσέχεις που θα πατήσεις, είτε να πιάσεις ακόμη και τη μύτη σου από την μυρωδιά που βγαίνει, ενώ η δυσοσμία είναι αφόρητη κυρίως το μεσημέρι, όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα μικρόβια καιροφυλαχτούν και η οργή και η αγανάκτηση για το χάλι που επικρατεί στο συγκριμένο σημείο "χτυπάει κόκκινο".

Και ακόμη και όταν ανέβεις το μέρος έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, ενώ από τα τρία παγκάκια που υπάρχουν και στέκουν με τα χίλια ζόρια, το ένα έχει ξηλωθεί ενώ στα άλλα σιχαίνεσαι να καθίσεις… Και βέβαια αν τυχόν τύχει να πεινάσεις και να διψάσεις, θα πρέπει είτε να μείνεις νηστικός είτε να έχεις προνοήσει να κρατάς κάτι μαζί σου, γιατί δεν υπάρχει τίποτα σε λειτουργία που να σου προσφέρει έστω ένα μπουκάλι νερό ή ένα σάντουιτς.

Ένα ακόμη μέρος που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή και κυρίως να φροντίσει να καλλωπίσει για να μπορούν να το διασχίζουν οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και σαφώς οι ξένοι περιπατητές που θελήσουν να κοντοσταθούν εκεί ψηλά για να αγναντέψουν το Ηράκλειο από ψηλά και να πάρουν τζούρα ενός διαφορετικού σκηνικού της πόλης μας.

Β.ΜΠ.

Σχόλια