"Μικρά κ' Περίεργα"

Ο Μεγάλος Ψεύτης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Γενικώς, μας έχουν πήξει στα ψέμματα όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Το Μεγάλο Ψέμα βεβαίως είναι το θρυλικό "μαζί τα φάγαμε", που εξίσωσε αυτόν που ...δεν ζήτησε απόδειξη για την τυρόπιτα, με το μεγαλολαμόγιο που μάσησε 200 και 500 εκ. ευρώ.

Τα ψέματα συνεχίζονται απρόσκοπτα. Τόσο η Τρόικα Εσωτερικού, όσο και η Τρόικα Εξωτερικού, συνεχίζουν να μας ταϊζουν με τεράστια ψέματα, προκειμένου να προωθήσουν την ατζέντα τους, να καταστήσουν την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη και τους Έλληνες (πλην των "ολίγων και εκλεκτώ") δούλους.

Επιφανής εκπρόσωπος της "τρόικας εξωτερικού" ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ που θα υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος (των άλλων, για την ακρίβεια το δικό μας) την Νεοφιλελεύθερη Ορθοδοξία και την Γερμανική Αρετή.

Τι είπε ο Σόιμπλε; Δύο τερατώδη ψέμματα:

- Η Ελλάδα απασχολεί, ανάλογα με τον πληθυσμό της, τον μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων - και θέλει να διορίσει και περισσότερους.

Τερατώδες ψέμμα. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε στις 12 πρώτες χώρες της ευρωζώνης εξ απόψεων ποσοστού Δημοσίων Υπαλλήλων επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού. Το ποσοστό της Ελλάδας είναι 17% και είναι μέσα στα 5 χαμηλότερα στην Ευρωζώνη.

- Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους κατώτατους μισθούς  

Αυτό κι αν είναι τερατώδες ψέμα. Ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία είναι 2.8 φορές υψηλότερος από τον ελληνικό και τον παίρνει το 15% των Γερμανών μισθωτών. Ο ελληνικός είναι σχεδόν το 1/3 από τον γερμανικό και τον παίρνει... το 60% των Ελλήνων μισθωτών!

Γενικώς, κάθε μέρα που περνά γίνεται αντιληπτό ότι η Ελλάδα σε αυτήν την Ευρώπη δεν έχει θέση. Ούτε και κανείς άλλος λαός που σέβεται τον εαυτό του. Ας μείνουν μόνοι τους οι Γερμανοί με τους Αυστριακούς και τους Ολλανδούς, με τους οποίους τα βρίσκουν και ας αφήσουν τους υπόλοιπους να βρουν το δρόμο τους.

Σχόλια