"Μικρά κ' Περίεργα"

Μία εξαιρετική επιλογή

Η επιλογή του πανεπιστημιακού δασκάλου Στέλιου Περράκη, ως πρέσβης εκ των προσωπικοτήτων για την μόνιμη αντιπροσωπεία μας στο Στρασβούργο ως επικεφαλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όχι μόνο είναι μία από τις εξυπνότερες κινήσεις του ΥΠΕΞ, αλλά ταυτόχρονα βάζει τον καταλληλότερο άνθρωπο σε μία θέση καίρια, για ζητήματα που φτάνουν μέχρι τις Γερμανικές Οφειλές.

Ο Στέλιος Περράκης ξέρει όσο ελάχιστοι την διπλωματική γλώσσα, όχι μόνο από την θητεία του ως Γ.Γ. στο παρελθόν στο ΥΠΕΞ, αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος οτι είναι ο νομικός παραστάτης της χώρας μας σε όλα τα Διεθνή Δικαστήρια με πρωτο και καλύτερο αυτό της Χάγης.

Μία άγνωστη πτυχή του είναι αυτή του δικαστή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΑΣΕ και το πράγμα πλεόν αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Οι δεσμοί του και η αγάπη του για την Κρήτη είναι μη διαπραγματεύσιμες συνθήκες όπως λέει ο ίδιος και αυτό του αναγνωρίστηκε προχθές με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα κατά την ημερίδα στο Ηράκλειο για την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, όπου ήταν ομιλητής μόλις έγινε γνωστό τι αναλαμβάνει από τον Σεπτέμβριο.

Ο Περράκης είναι από τους ειδικούς που επιεμένει οτι στο θέμα των Γερμανικών Οφειλών, το πρώτο που χρειάζεται είναι η ρηματική διακοίνωση από την Ελληνική στη Γερμανική κυβέρνηση. Είναι συνάμα από πανεπιστημιακούς που γαλούχησε τις νέες γενιές επιστημόνων με τη θέση, "μην κάνεις κάτι για το οποίο οι επόμενες γενιές από σένα θα οδηγηθούν σε λάθος συμπεράσματα για την ιστορία, αλλά όσο κι αν οι συνθήκες είναι σε βάρος σου να ξέρεις οτι με επιμονή ο κόσμος αλλάζει".

Γ.Σ.

Σχόλια