"Μικρά κ' Περίεργα"

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο Ιδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος

«Πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναλαμβάνει ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός και στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Kαλά αυτού δεν του ανάθεσε ο  Δραγασάκης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα που συμμετέχουν Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία και Ν. Αφρική BRICKs ;

Πότε θα τα προλάβει όλα;

Το Ίδρυμα συστάθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κρήτης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, του Δήμου Χανίων και άλλων φορέων. Το καταστατικό του υπέγραψαν 33 ιδρυτικά μέλη.

Έδρα του Ιδρύματος είναι η οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου επί της πλατείας Έλενας Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων. Πρόκειται για το πατρικό σπίτι του Ελευθέριου η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε  1880.

Τον Μάρτιο του 2002 η οικία Βενιζέλου περιήλθε στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο στη συνέχεια την παραχώρησε στο Ίδρυμα . Σήμερα η οικία Βενιζέλου λειτουργεί ως μουσείο.

Οι διοικητικές και οι επιστημονικές υπηρεσίες του ιδρύματος από τον Νοέμβριο του 2005 στεγάζονται στο ανακαινισμένο κτίριο της πρώην οικίας Βλούμ έναντι της οικίας Βενιζέλου.

Γ.Σ.

Σχόλια