"Μικρά κ' Περίεργα"

Οι φυλές στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυξάνονται και πληθύνονται οι "Φυλές" στη Ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι μπορεί ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης να ίδρυσε και με το ειδικό βάρος του να είναι από μόνος του μία τάση "αντιμνημονιακή τάση" αλλά τα σπουδαία τεχνικά είναι αλλού και όχι εκεί που όλα τα σφυριά χτυπάνε για να ακούσει ο Τσίπρας στη περίφημη Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος αυτή τη στιγμή είναι η σχάση της πάλαι ποτέ ενιαίας ομάδας των Προεδρικών. Αρχικά σε ΔΕΞΑΡΕΝ ("δεξιοί Προεδρικοί") και ΑΡΑΡΕΝ ("αριστεροί Προεδρικοί") στην συνέχεια σε Ultra Προεδρικούς(Ενωτική Κίνηση), όπως Στέλιος Παππάς, Παναγιώτης Σκούτας (ο πατέρας και ο διευθυντής του Γραφείου του Νίκου Παππά) , Γιάννης Μπουρνούς, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Πουλάκης και η ομάδα Πλατφόρμα 2000 ,Δούρου-Παπαδημούλη-Μπαλάφα (υπερ όποιας συμφωνίας κι αν φέρει ο Τσίπρας)  και  σε Κίνηση 53 Plus, Τσακαλώτος, Μαντάς , Σβίγκου,Κορωνάκης, Σακελλαρίδης , Σκουρλέτης ( συμφωνία με όρους και κόκκινες γραμμές). Η τελευταία με ελιγμούς εσωκομματικά συγκυριακά δένει με την Ζωή και όλοι μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα που εσωκομματικά πλέον είναι η πιο συμπαγής και όλοι μαζί κόντρα στους Ultra Προεδρικούς.

Αυτός κι αν είναι πονοκέφαλος για το Μαξίμου και όχι ο Λαφαζάνης , για όσους ξέρουν τι παίζεται στη πραγματικότητα. Έτσι πρόσφατα στις εσωκομματικές στην οργάνωση της Α΄ Αθήνας που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας για τον ΣΥΡΙΖΑ , οι συμπράξεις οδήγησαν σε ήττα κατά κράτος της Ultra Προεδρικής Τάσης.

Γ.Σ.

Σχόλια