default-image

Δεν άνοιξαν φέτος τα γουναράδικα στη Χερσόνησο

Περίεργα
Δεν άνοιξαν φέτος τα γουναράδικα στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε καν στη διαδικασία να ανοίξουν τα καταστήματά τους δεν μπήκαν πολλοί από τους επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν καταστήματα γουναρικών σε τουριστικές περιοχές, αλλά τώρα που ο τουρισμός από τη Ρωσία έχει περιοριστεί, το είδος εμφανίζει μεγάλες απώλειες.

Κάνοντας μια βόλτα από τη Χερσόνησο, για παράδειγμα, από τα δεκάδες γουναράδικα που υπάρχουν, μόνο κάποια έχουν ανοίξει και αυτά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, "σεφτέ" επί της ουσίας ακόμα δεν έχουν κάνει.

Θα μου πείτε ακόμη και οι Ρώσοι που έρχονται για διακοπές και ξέρουν τι τους περιμένει, όταν γυρίσουν από τις διακοπές στη χώρα τους, γουναρικά θα πάρουν;

Το κλίμα πάντως οι επαγγελματίες της περιοχής ελπίζουν ότι θα αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι Ρώσοι είναι και από τους επισκέπτες που ετοιμάζουν τις διακοπές τους και τις κλείνουν την τελευταία στιγμή.

Αυτό είπε άλλωστε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Delta Νet Travel Μιχάλης Βαμιεδάκης, που σε εκδήλωση χθες, παρουσία 40 ιδιοκτητών τουριστικών πρακτορείων της Ρωσίας, από το μεγάλο τουριστικό πρακτορείο που συνεργάζεται το Αnex Tour, σημείωσε ότι οι εξελίξεις μπορεί να μην είναι όπως θα τις επιθυμούσαμε, ωστόσο το κλίμα δεν έχει σχέση με τα σενάρια καταστροφολογίας που κάποιοι διατύπωναν.

Αν και συνολικά οι αφίξεις από Ρωσία θα είναι μειωμένες σε ένα ποσοστό που διαμορφώνεται, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, περίπου στο 20%, το Πρακτορείο Anex που συνεργάζεται με την Delta Net τετραπλασιάζει φέτος τον αριθμό των τουριστών προς την Κρήτη. Είναι ή δεν είναι αυτό ένα καλό δείγμα μέσα στην όλη δύσκολη συγκυρία που επικρατεί;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News