default-image

Επεισόδιο: Βρώμικος Καράβολας ..Νο124

Περίεργα
Επεισόδιο: Βρώμικος Καράβολας ..Νο124

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατεβαίνεις με το παιδί σου μία βόλτα στον Καράβολα για να ψυχαγωγηθεί στην παιδική χαρά και σε απόσταση αναπνοής βλέπεις μπροστά σου μία πισίνα, να πεις, ένα σιντριβάνι ..ανύπαρκτο.. (φωτογραφίες); Κατιτίς τέλος πάντως, που σε κάθε περίπτωση σε αναγκάζει να γυρίσεις  εσύ ακαριαία και οργισμένα το βλέμμα σου αλλού, θέλοντας να ξεχάσεις και να απομακρυνθείς το γρηγορότερο από την άθλια, απαράδεκτη, βρώμικη εικόνα που αντικρίζεις για να μην αρχίζεις να βρίζεις μπροστά στον ανήλικο δημότη που έχεις δίπλα σου.

Πράγμα δύσκολο τελικά να αποφύγεις, καθώς θα χρειαστεί να παραμείνεις στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να δώσεις απάντηση στον πιτσιρικά για την κατάντια του χώρου, για πιο λόγο έχει γεμίσει σκουπίδια και σιχαίνεσαι ακόμη και να τον βλέπεις, γιατί δεν λειτουργεί κ.λπ.

Τι πρέπει να γίνει δηλαδή με αυτή την πόλη. Μέχρι πότε θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων εικόνων, μέχρι πότε θα προσπαθούμε να αποφύγουμε τα κακώς κείμενα που στη θέα τους και μόνο εξοργίζεσαι… Και καλά οι μεγαλύτεροι… Τα παιδιά τι φταίνε και γιατί πρέπει να ζουν σε μία τόσο βρώμικη πόλη όπου η καθαριότητα όχι μόνο είναι η μισή αρχοντιά αλλά δυστυχώς είναι ανύπαρκτη.

Μα είναι δυνατόν; Ουδείς στο τουριστικό Ηράκλειο που βλέπει θάλασσα και αυτό πουλάει και στους επισκέπτες του, δεν έχει δει την άθλια εικόνα που δεσπόζει σε ένα από τα ελάχιστα σημεία συνάθροισης καθημερινά εκατοντάδων οικογενειών αλλά και περιπάτου για ντόπιους και ξένους;

Τα παιδιά τι φταίνε; Σίγουρα δεν επέλεξαν από μόνα τους να ζήσουν σε αυτή την πόλη, οφείλουμε όμως να τους δίνουμε απτά παραδείγματα εμείς οι μεγαλύτεροι, σεβασμού της πόλης μας, προστατεύοντάς την και καθαρίζοντάς την όσο μπορούμε.

Παραδείγματα στα οποία τα παιδιά αύριο μεθαύριο θα σταθούν, προκειμένου πλέον εκείνοι ως ενήλικοι δημότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προστατεύσουν με την σειρά τους, το σημερινό βρώμικο αλλά Ευρωπαϊκό Ηράκλειο.

Β.ΜΠ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News