default-image

Δύναμη ψυχής

Περίεργα
Δύναμη ψυχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρα καμία γυναίκα δε θα ήθελε επουδενί να βρισκόταν στη θέση της 13χρονης κοπέλας που πριν 13 χρόνια έπεσε θύμα βιασμού στην Ιεράπετρα από πρώην εκπαιδευτικό. Η υπόθεση που αναβίωσε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου χθες έχει ταρακουνήσει την κοινωνία του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα θέματα συζήτησης στις περισσότερες παρέες και οικογένειες.

Παρήγορο ωστόσο, που σπάει κατεστημένα και παλιές αντιλήψεις, είναι το γεγονός ότι η μητέρα σήμερα δυο παιδιών βρήκε το θάρρος και τη δύναμη ψυχής να ανακαλέσει στη μνήμη της τα όσα τραγικά βίωσε στα χέρια του κατηγορουμένου βιαστή της ενώπιον δικαστικών Αρχών, του συζύγου της αλλά και του θύτη της.

Προέβη μάλιστα σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκάλεσαν και προκαλούν μέχρι και σήμερα αίσθηση, οργή και αγανάκτηση ευρύτερα στην κοινή γνώμη και σίγουρα η κίνησή της να μιλήσει καλό θα είναι να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες γυναίκες που πέφτουν στα δίχτυα ανώμαλων ορέξεων καταστρέφοντας αθώες ψυχές και όνειρα για το μέλλον.

Η κακοποίηση, όσο ευαίσθητη και προσωπική υπόθεση και αν είναι, πρέπει να καταγγέλλεται και οι ένοχοι να λαμβάνουν την παραδειγματική τιμωρία που τους αναλογεί, καθώς με την πράξη τους και μόνο, που τουλάχιστον αρρωστημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, στιγματίζουν μια για πάντα σώματα και ψυχές, με τα τραύματα πλέον να επουλώνονται δύσκολα μεν αλλά σίγουρα πότε οριστικά.

ΒΜΠ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News