"Μικρά κ' Περίεργα"

Έπονται αναπληρωτές και αξιολόγηση...

Στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με διαγνωσμένη αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μειώνεται ο προβλεπόμενος μέγιστος αριθμός μαθητών. Συγκεκριμένα μειώνεται κατά τρεις για κάθε μαθητή με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που δεν υποστηρίζεται από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης.

Η μείωση του αριθμού εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις μαθητών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές, πολλαπλές αναπηρίες, νοητική αναπηρία, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομα και σπάνιες ασθένειες. Οι μαθητές κατανέμονται εξίσου στα τμήματα της ίδιας τάξης και δεν μπαίνουν όλοι σε ένα τμήμα. Αυτά είναι μερικά από τα λιγότερο γνωστά που προωθούνται προς το παρόν στην εκπαίδευση.

Στο επόμενο διάστημα, μέσω του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα προωθηθούν επίσης: α) Κατάργηση της αξιολόγησης, β) Ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (μείωση ποινής, άνοιγμα των πινάκων για το 2010-2012) και γ) ζητήματα της ειδικής και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

ΕΣΤ

Σχόλια