"Μικρά κ' Περίεργα"

Πρωτοβουλία με αξία ενάντια στην παράνομη οπλοχρησία

Η νοσηρή σχέση των Κρητικών με τα όπλα είναι γνωστή. Και είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί συμπατριώτες μας έχουν "υψηλούς προστάτες", οι οποίοι συχνά προσπαθούν να τους "ξελασπώσουν" όταν έχουν μπλεξίματα εξαιτίας του πάθους τους για καπετανιλίκια.

Οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης ξεκαθαρίζουν δημόσια ότι δεν πρόκειται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να παράσχουν «απολύτως καμία πολίτικη κάλυψη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Οι ίδιοι θεωρούν πως το φαινόμενο γιγαντώθηκε εξαιτίας του στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης - που όξυνε τις κοινωνικές αντιθέσεις - και νομιμοποίησε ιδεολογικά την κυριαρχία του δυνατού πάνω στον αδύνατο. Ωστόσο, γνωρίζουν καλά πως για τη συντήρηση αυτής της παθογένειας ευθύνεται η ανοχή και η ατιμωρησία, «που επικουρήθηκε από σημαντικό κομμάτι του παλιού πολιτικού και συστημικού προσωπικού».

Οι βουλευτές Βαγιωνάκη, Πολάκης και Σταθάκης πιστεύουν πως ήρθε ο καιρός για την αντιστροφή αυτής της πορείας. Πως χρειάζεται αποφασιστικότητα για να "σπάσει" το υπάρχον καθεστώς ατιμωρησίας, και ετοιμάζονται να αναλάβουν σειρά πρωτοβουλιών για την πάταξη της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, που ανθεί στην Κρήτη. Καλούν μάλιστα πολίτες, μαθητές, πολιτιστικούς συλλόγους και Αρχές να συνδράμουν σ' αυτή τους την προσπάθεια.

ΕΣΤ

Σχόλια