"Μικρά κ' Περίεργα"

Δε θέλουν ούτε ν' ακούνε για τον πρώην υπουργό...

Μένεα εναντίον του πρώην υπουργού Παιδείας, καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, πνέουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία. Μόλις, λοιπόν, πληροφορήθηκαν πως ο πρώην υπουργός γυροφέρνει το νυν, έβαλαν τον πρόεδρό τους να στείλει ανοιχτή επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με «τα έργα και τις ημέρες του κ. Μπαμπινιώτη στην εκπαίδευση».

Ο κ. Μπαμπινιώτης κατηγορείται ότι λειτούργησε «ως εκπρόσωπος επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και όχι ως θεσμός για την προστασία δημόσιου αγαθού. Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «επεχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, τις παραμονές της διάλυσής της, με την οποία μεταφερόταν η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας». Επίσης, καταγγέλλουν πως «επέσπευσε με παράνομες μεθοδεύσεις, ώστε να προλάβει τυχόν πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι εκλογές του Μαΐου του 2012 γίνονταν σε δύο ημέρες, την έκδοση γνωμοδότησης για τη μείωση της μισθοδοσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών» κατά 35-40%.

Ως σχολάρχη του καταλογίζουν ότι έχει παρανόμως επιβάλει σε εκπαιδευτικούς του σχολείου του 8μηνη σχέση εργασίας, για να γλιτώνει την πληρωμή των καλοκαιρινών μηνών. Μάλιστα, για όλα αυτά και άλλα πολλά ο πρόεδρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προσβλέπει συνάντηση με το νέο υπουργό παιδείας, ώστε να του προσκομίσει και στοιχεία...

ΕΣΤ

Σχόλια